محاسبه بیمه کالای گمرکی توسط کارشناس رسمی دادگستری گمرک

در سال‌های اخیر معطل ماندن کالا‌ها در گمرک از یک سو و خسارتی که در حمل و نقل کالا‌ها به بار وارد می‌شود باعث شده است که موضوع بیمه‌های گمرکی بیش از پیش مورد توجه واقع شود از این رو به بررسی مباحثی حول بیمه کالا‌ها در گمرک با کمک کارشناس رسمی دادگستری گمرک پرداخته‌ایم.

کالای وارداتی گمرکی همواره هزینه هایی دارد که باید برای ترخیص، آن ها را پرداخت کرد . یکی از این هزینه ها که بسیار هم مهم است، هزینه بیمه کالای وارداتی در انبار های گمرک می باشد که نحوه محاسبه هزینه این مقدار کالا برای وارد کنندان جای سوال بوده. در این مقاله ما شما را به بهترنی کارشناسان گمرکی معرفی می کنیم و نحوه محاسبه بیمه گمرکی را به صورت کلی توضیح خواهیم داد. اگر چه بهترین روش برای محاسبه بیمه و هزینه های ناشی از واردات کالا را می توانید از طریق ارتباط با کارشناس امور گمرکی و کارشناس رسمی دادگستری امور بیمه مطلع شوید.

بیمه ها شما را از خطراتی که اموال شما را تهدید می کنند، دور می کند. اموالی هم چون خانه و ساختمان، خودرو و کشاورزی و وسایل منزل و غیره . اما بحث مورد نظر ما بیمه کالای گمرکی است. معمولا افرادی که اقدام به واردات کالا می کنند، هزینه های زیادی را در این راه متقبل شده اند به امید که بتوانند از این طریق سود خوبی به دست بیاورند. حال اگر تمامی هزینه ای انجام شده به دلیل یک سهل انگاری در گمرک از بین برود چه خسارتی به بار می آید. بیمه اینجا دست به کار شده و با دریافت مبلغی نه چندان زیاد در مقابل کالای شما، تمام آن ها را بیمه می کند و خیال شما از این بابت راحت می کند. به طور کلی بیمه ها نه تنها هزینه اضافی محسوب نمی شوند بلکه وجودشان همیشه لازم و ضروریست تا آن چه به عنوان تهدید برای کالای شما محسوب می شود را دور کنند.

حال برای محاسبه بیمه کالای گمرکی ما نکته هایی را به شما دوستان خواهیم گفت. CIF  یا مجموع پرداختی های گمرکی که insurance  هم جزئی از آن است که به معنی همان بیمه گمرکی می باشد یکی از پرداختی ها است. مقدار پرداختی آن بستگی به مقدار کالای وارداتی و ارزش آن دارد.

کالا ها به قبل از ورود به گمرک و بعد از آن تقسیم می شوند باربری قبل از ورود به بنادر و گمرک مقداری هزینه بیمه باربری از شما دریافت می کنند وبرای ترخیص هم مقداری بیمه و عوارض در یافت می کنند . مقدار این هزینه به جنس کالا نحوه حمل و نقل و فاصله حمل کالا و .. بستگی دارد. به عنوان مثال بیمه و مالیات گرفته شده در مورد کالایی مانند خودرو با کالایی خشک و پلاستیکی مثل اسباب بازی فرق بسیار زیادی خواهد داشت.

در مواردی که اتفافی برای کالای مورد نظر در گمرک بیفتند، این که مقدار بیمه چقدر باشد، تعیین کننده مقدار پرداختی بیمه به وارد کننده می باشد و در صورتی که در این بین مشکلاتی اعم از مقدار پرداختی کمتر از انتظار یا عدم پرداخت کامل قرامت و ... به وجود آید، طرفین باید به توافق برسند. اگر به توافق نرسند وارد کننده میتواند شکایتی نتظیم کرده و با مراجع زی صلاح در میان بگذارد . در این بین کارشناسان دادگستری میتوانند با قیمت گذاری دقیق و مناسب وارد کننده را از بابت قرامت پرداختی بیمه مطمئن کنند.

در مواردی هم شرکت بیمه ادعای عدم تعلق بیمه به بیمه شونده را مطرح میکند و در این حال هم باز با توجه به اهمیت موضوع و این که آیا بیمه به کالای وارداتی تعلق میگیرد یا خیر از طریق کارشناسان تعیین می شود.

اگر چه شاید محاسبه هزینه ی بیمه گمرکی خصوصا هزینه بیمه گمرک به نظر کار سختی نباشد اما در عین حال پیچیدگی های بسیار زیادی دارد و موجب سردرگمی و گاهی موجب اختلاف و مشکلات زیادی می شود. از این رو ما شما را به کارشناس امور گمرکی معرفی می کنیم تا شما با شماوره های دقیق این کارشناس و و همچنین کارشناس امور بیمه بتوانید دقیق ترین محاسبات را در امور گمرک انجام دهید .

نحوه محاسبه برگ سبز گمرکی از سوی کارشناس رسمی امور گمرکی

تعیین و محاسبه برگ سبز گمرکی می‌تواند در بسیاری از موارد تسهیل کننده واردات در کشور باشد به همین دلیل تجار و بازرگانان در تلاش هستند تا با محاسبه کامل این هزینه از بروز مشکلات احتمالی در خصوص ترخیص کالا در گمرک که خود مشکلات چندی را به همراه می‌آورد جلوگیری نمایند. بهترین راه برای محاسبه این هزینه‌ها مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی است. در این یادداشت توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهیم داد.

سالانه میلیارد ها دلار واردات کالا به کشور داریم و تمامی کالاهایی که به گمرک وارد می شوند باید طبق قانون مراحلی را طی کنند تا بتوانند برگه خروج و ترخیص کالا بگیرند . هزینه هایی نظیر مالیات . بیمه و هزینه های حمل کالا و ...در این مقاله سعی داریم تا بررسی این هزینه ها و همچنین تعریف برگ سبز گمرکی شما را با این موضوع آشنا کنیم و اگر شما هم در این زمینه سوالی دارید به کارشناس مربوطه لینک شوید.

به صورت تعریف کلی برگ سبز گمرکی به مجموعه امضا ها و مهر هایی می گویند که با تکمیل آن ها کالای مورد نظر شما قابلیت ترخیص کالا پیدا می کند .برای تایید این امضا ها و مهر های لازم شما مجبور به گذراندن یک سلسله مراتبی دارید که در ادامه قابل توضیح خواهد بود.

یک سری اطلاعات در برگ سبز گمرکی هر فرد وارد کننده وجود دارد که شامل هزینه های سفارش و مالیات و ...و همچنین نام شرکت یا وارد کننده و شماره های ثبت سفارش ، نوع کالا، وزن کالای وارداتی و .. غیره می باشد.

محاسبه برگ سبز گمرکی به منظور پرداخت های شخص وارد کننده کالا، کاری تخصصی است و به همین دلیل باید به کارشناسان مربوطه یعنی کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی مراجعه کنید.

تشخیص هزینه بیمه و مالیات بر کالا با توجه به میزان ارزش خود کالا صورت می گیرد و فرمولاسیون خاص خود را دارد . در بعضی کالا ها مانند خودرو مالیات و گمرکی فرق دارد . سیاست های خاص مورد نظر برای واردات هر نوع کالا متفاوت است . امکان دارد مالیاتی متفاوت برای کالایی اعمال گردد . البته در برگ سبز گمرکی پرداخت های اولیه انجام خواهد شد . امکان دارد که در بحث محاسبه برگ سبز گمرکی کالا هزینه ها مقدار بیشتر یا کمتری را نشان دهند که مورد اختلاف بین گمرک و وارد کننده باشد . در این موارد کارشناس با بررسی هزینه ها و مالیات و بیمه و هزینه های کلی در برگ سبز می تواند بهترین نتیجه گیری را انجام دهند. همچنین احتمال دارد در بحث محاسبه برگ سبز کالای مورد نظر بعد از پرداخت کالا دچار مشکل باشد که باز هم مورد اختلافات در گمرک می باشد . در این حالت نیز برای بررسی کلی این موضوع در صورت اختلاف کارشناسان مربوطه گمرکی به تشخیص مقدار خسارات می پردازند. یا به عنوان مثال فردی تمام پرداختی های گمرک را انجام داده ولی بعد از مدتی متوجه اشتباه محاسباتی شده و در حال حاضر خواهان بازگشت پول خود است . این جا اگر دو طرف به توافق نرسند کارشناس امور گمرکی و همچنین کارشناس رسمی دادگستری اقتصادی و بازرگانی می توانند به بررسی موضوع بپردازند.

دیدگاه کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی پیرامون معافیت ها و ممنوعیت های گمرکی

در حوزه گمرک به تناسب کالا‌ها و فعالان اقتصادی معافیت ها و ممنوعیت های در نظر گرفته شده است. آگاهی از این موارد امکانی را به تجار و بازرگانان می‌دهد تا بتوانند با هزینه‌های کمتری اقدام به خرید و فروش کالا کنند. با توجه به مشکلاتی که در حوزه معافیت ها و ممنوعیت های گمرکی رخ می‌دهد بهتر است فعالان این حوزه ابتدا با بررسی این موارد و با مشورت با صاحب نظران از شرایط تجارت خود آگاه شوند.

در این مقاله کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی به بررسی معافیت ها و ممنوعیت های گمرکی و اختلافاتی که در این حوزه رخ می‌دهد و همچنین راه‌های برخورداری از معافیت های گمرکی و ترخیص گمرکی می‌پردازد.

معافیت های گمرکی از نظر کارشناس دادگستری گمرک به دو طریق اعمال می‌شوند: ۱- آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات۲- مصوبات دولت و مجلس. کالاهایی که به منظور استفاده نیروهای رسمی خارجی فعال در کشور مورد استفاده است. از معافیت های گمرکی برخوردارند. در حوزه کالاها،  ورود وسایل شخصی افراد ساکن در خارج  و واردات کالاهای فرهنگی و هنری، اشیای عتیقه و ماشین‌آلات برای ایجاد خط تولید از معافیت‌های گمرکی بهره‌مند هستند.

 البته هر کدام از این معافیت ها شرایط جزئی نیز دارند. مثلا کسب موافقت وزارت صمت برای ایجاد خط تولید الزامی است. همچنین واردات کالاهای فرهنگی و هنری و اشیای عتیقه باید به منظور ایجاد موزه و یا انجام کارهای فرهنگی صورت گیرد.

از سوی دیگر کالاهایی نیز، واردات آن‌ها ممنوع است. این کالاها دو دسته هستند؛ اول آن که ورود برخی کالاها به صورت قطعی ممنوع است. این کالاها مغایر با عرف و شرع هستند؛ مانند مشروبات الکلی، مواد مخدر، روان‌گردان و امثالهم. بهتر است این موارد را غیر مجاز بنامیم.

 دسته دیگر کالا دسته دیگر کالاهایی هستند که واردات و صادرات آن‌ها به موجب مصلحت کشور ممنوع است. عمدتا این کالاها مشابه داخلی دارند و یا صادرات آن‌ها باعث افزایش قیمت در داخل کشور می شود.

لیست کامل کالاهای ممنوعه صادراتی و وارداتی سال ۹۷ و همچنین لیست کامل کالاهای ممنوعه را می‌توانید از سایت اصلی کارشناسان رسمی دادگستری دانلود کنید. با توجه به اینکه ممکن است این لیست در طول سال چندین بار به روز شود کارشناس رسمی گمرک توصیه می‌کند، به لیست های جدید دسترسی داشته باشید. عمده کالاهای ممنوعه وارداتی؛

از سوی دیگر افرادی نیز به موجب شرایط و ویژگی هایی که دارند معاف از تعرفه های گمرکی هستند. برای مثال جانبازان و معلولین برای واردات خودرو از پرداخت برخی هزینه های گمرکی معاف هستند. همچنین دولت برای پنج گروه از افرادی که اقدام به واردات کالاهای اساسی کرده‌اند معافیت از پرداخت مابه التفاوت ارزی در نظر گرفته است.

صاحبان شرکت های دانش بنیان، تولیدی های داخلی و شرکتهای مهندسی معکوس از معافیت های گمرکی برخوردار هستند. همچنین موسسات خیریه می توانند با موافقت وزارت بهداشت وسایل بهداشتی و درمانی مورد نیاز خود را بدون پرداخت تعرفه وارد کنند.

به طور کلی می توان علاوه بر معافیت های فوق از معافیت کارت بازرگانی، معافیت گمرکی مواد اولیه، معافیت واحدهای تولیدی و غیره اشاره کرد که در ماده ۱۱۹ قانون گمرکی نیز در خصوص برخی موارد بحث شده است.

کارشناس رسمی امور گمرکی وظیفه بررسی ممنوعیت ها و معافیت های گمرکی برای تسهیل در ترخیص کالا و رسیدگی به امور و همچنین حل اختلافات این حوزه را برعهده دارد. کارشناس گمرک همچنین به متقاضیان در خصوص راه های صادرات و واردات کالا و دریافت معافیت گمرکی و تخفیف های گمرکی اطلاعات لازم را  ارائه می‌دهد.

محاسبه مالیات کالای گمرکی توسط کارشناس رسمی دادگستری گمرک

بسیاری از افرادی که تصمیم به واردات و یا صادرات کالا می‌گیرد دغدغه زیادی در خصوص مالیات کالای گمرکی خود دارند. در واقع تعیین میزان هزیه‌های مربوط به گمرک می‌تواند شخص بسیار مهم و تعیین کننده‌ای در خصوصبه صرفه بودن واردات و صادرات کالا باشد از این کارشناسان ما در حوزه بازرگانی و مالیات به بررسی این موضوع پرداخته‌اند.

ما برای محاسبه مالیات کالای گمرکی و سایر هزینه ها در این مقاله اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. سپس به این مسئله می پردازیم که چه هزینه هایی را هنگام واردات یک کالا باید انجام داد. سپس شما می توانید از طریق ارتباط با کارشناسان و متخصصان در این حوزه ارتباط بگیرید و هزینه های گمرکی را از این طریق به دست بیاورید.

همواره افراد و شرکت هایی قصد واردات کالا هایی را از کشور های خارجی دارند و در راه واردات باید از هزینه ها آگاه بوده تا سود بهتری از این کسب و کار به دست آورند. این هزینه ها شامل هزینه های ترخیص کالا و بیمه و هلال احمر و ... خواهد بود. سعی می کنیم این موارد را یک بار بررسی کنیم تا شما بعد ازخواندن این مطلب اطلاعات اولیه را به دست اورده باشید.

عموما هر کالایی که از گمرک خارج شود یا به گمرک کشور وارد شود به معنی این است که از روش های قانونی مبادلات صورت گرفته و کالای قاچاق محسوب نمی شود . همانگونه که می دانید یکی از دلایلی که کالای قاچاق به مقدار زیادی در کشور وجود دارد، همین هزینه های گمرکی است. مالیات و هزینه هایی که اگر از وارد کننده گرفته شود می تواند خود در بازگشست به صندوق های اقتصادی کشور بسیار کمک رسان باشد. از این رو مالیات را بر بسیاری از کالای های ورودی به کشور وضع کرده اند . معافیت مالیاتی بر صادرات به دلیل ارز آوری تا سال گذشته پا برجا بود اما با تصویب دولت و مجلس از این پس مالیات بر کالا های صادراتی نیز اعمال خواهد شد . معافیت بر بسیاری از کالا های وارداتی هم اکنون اعمال می شود که اطلاعات در این زمینه را میتوانید از کارشناس رسمی دادگستری امور مالیاتی دریافت کنید و از نحوه مالیات بر کالای صادراتی یا وارداتی خود اگاه باشید.

در رابطه با ترخیص کالا از گمرک و شرایط آن نیز میتوان نکاتی را مد نظر داشت.  این که چند هزینه به صورت همیشگی بر کالای وارداتی اعمال می شود که میتوان آژ CIF  نام برد . این هزینه ها شامل بیمه، ارزش کرایه حمل خارجی، ارزش فوب اجناس و همچنین مالیات لر ارزش افزوده و نیم درصد هلال احمر و .. می باشد. هزینه های ثبت در گمرک نیز جز مواردی است که لازم به پرداخت است.

در مورد نحوه محاسبه مالیات گمرکی بر کالا باید از نوع و مشخصات کالا صحبت کرد. این که چه مبلغی فاکتور کالا بوده . مشخصات کلی کالا، تعداد کالاهای وارداتی و مقدار وزن آن و هم چنین کارت بازرگانی همگی تاثیر گذار بوده و در پرداختی شما موثر است.

در کل هزینه های کلی گمرک را کارشناس رسمی دادگستری گمرک به دو دسته تقسیم کرد . یکی هزینه های عوارضی و مالیاتی و دیگری هزینه های خدماتی.

هزینه های خدماتی را در بالاتر هم اشاره کردیم که شامل حمل و نقل و آزمایشات و کنترل و نگهداری آن ها است. به مجموع این هزینه ها ، هزینه های مالیاتی و خدماتی گمرکی که پرداخت می شود، حقوق گمرکی می گویند.

بررسی اختلاف نظر بین گمرک و صاحبان کالا توسط کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی

 

بسیاری از بازرگانان، تجار و یا صاحبان تولیدی های مختلف برای ترخیص کالاهای خود در گمرک با مشکلاتی مواجه می‌شوند. دلایل بسیار زیادی برای رسوب کالا در گمرک وجود دارد که عمده آنها مربوط به عدم آشنایی واردکنندگان با صادرات و واردات کالا، عدم اطلاع از قوانین و مشورت های نادرست یا عدم مشورت با کارشناسان متخصص این حوزه است. کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی در این مقاله به بررسی اختلافات میان گمرک و صاحبان کالا و همچنین ارائه راه حل برای ترخیص کالاها می‌پردازد.
 یکی از مسائلی که در حال حاضر باعث انبار کالا در گمرک شده است، ناشی از افزایش نرخ ارز است. بسیاری با ارزهای دولتی اقدام به واردات کالا کرده‌اند اما افزایش قیمت ارز باعث شده که آنها مجبور به پرداخت مابه التفاوت ارزی شود. این مابه التفاوت گاه تا چندین برابر قیمت کالای اولیه است و بسیاری توانایی پرداخت چنین مبالغی را ندارند و از طرفی نیز ممکن است بسیاری از این کالاها، دارو و مواد غذایی باشند که نمی توان آن‌ها را برای مدت طولانی در گمرک نگهداری کرد و ممکن است زیان های هنگفتی نیز به افراد وارد شود.

اختلاف دیگر این حوزه از نظر کارشناس دادگستری گمرک مربوط به کالاهای ممنوعه است. برای مثال ممکن است دولت تصمیم بگیرد برای حمایت از کالای داخلی، واردات برخی از کالاها را ممنوع کند. بسیاری از فعالان این حوزه نیز ممکن است قبل از اعمال این ممنوعیت ها اقدام به سفارش و واردات کالا کرده باشند در این صورت نه امکان بازگشت کالا وجود دارد و نه با توجه به سیاست‌های تنظیم بازار امکان ورود کالا به کشور. به همین دلیل اختلافاتی میان گمرک و صاحبان کالا پدید آید.

بسیاری از واردکنندگان و صادرکنندگان وقت و هزینه زیادی برای حل این مشکلات صرف می کنند با توجه به سرمایه ای که در گمرک راکد می ماند و هزینه‌های جانبی نگهداری آن، باید از اعداد و ارقام هنگفتی برای ترخیص کالا و حل اختلافات صحبت کرد.

 کارشناس دادگستری امور گمرکی که از اطلاعیه ها و ابلاغیه های دولت آگاهی کامل دارد و همچنین وظیفه او کمک به حل این اختلافات است، می‌تواند به صاحبان کالا کمک کند تا در کمترین زمان ممکن اقدام به ترخیص کالاهای خود کند. متاسفانه مشکلات ترخیص کالاها ممکن است صاحبان کالا را وادار کند که اقدام به ترخیص کالا از راه های غیر قانونی کنند. این کار علاوه بر اینکه هزینه های زیادی دارد در جریان توزیع و حمل کالا نیز با مشکلاتی روبرو خواهد شد که ممکن است کشف این کالا‌ها برای صاحبان کالا مجازات حبس و جریمه تا ۱۰ برابر ارزش کالا داشته باشد.

بعضی ها نیز اقدام به واردات کالاهای کشاورزی و یا قطعات خودرو می‌کنند اما پس از ورود کالا به گمرک نمی‌تواند ارز کافی برای تخلیه و ترخیص فراهم کنند. اختلافاتی نیز در خصوص معافیت های گمرکی ممکن است رخ دهد برای مثال بسیاری از صادرکنندگان با توجه به قوانین تشویقی صادرات، اقدام به بسته بندی کالا برای صادرات می‌کنند اما کالای آنها به دلیل اعمال نشدن برخی معافیت ها بلاتکلیف در انبارهای گمرک می‌ماند. هزینه هایی که به گمرک، برای انبار داری و یا بسته بندی جهت صادرات توسط تولیدکنندگان شده است، همگی به عنوان خسارت محسوب می شوند. مشکلات این گروه نیز مانند وارد‌کنندگان است و نیاز به تشریح چندان مسائل آن ها نیز وجود ندارد.

در این میان عده‌ای نیز با مشکل توقیف و ضبط کالا در گمرک مواجه هستند. بدین صورت که کالایی وارد گمرک شده است اما واردات آن ممنوع اعلام شده است. گمرک موضوع را به اطلاع صاحب کالا یا نماینده او رسانده اما به دلیل مشکلات و مسائلی او نتوانسته اقدامی برای ترخیص کالاها انجام دهد و کالاها ضبط شده‌اند.
 از نظر کارشناس رسمی امور گمرکی این کالاها عمدتا مصادره می‌شوند و به راه‌های گوناگون به فروش می‌رسند. سازمان فروش و نگهداری اموال تملیکی که وظیفه نگهداری و فروش کالاهای قاچاقی، توقیف شده و کالاهایی که صاحبان آن‌ها در گمرک به سراغ آن‌ها نرفته اند، را بر عهده دارد. این کالاها اگر قاچاق باشند توسط نیروی انتظامی ضبط می‌شوند و سپس به همراه حکم قضائی به سازمان مذکور تبدیل تحویل داده می‌شود و اگر گمرک آن را توقیف کرده باشد هم با حکم مراجع صلاحیت دار برای فروش به نقع دولت، نگهداری و یا از بین بردن به سازمان تملیک تحویل داده می‌شود. سازمان نیز طبق آئین نامه خود در خصوص آن تصمیم گیری می‌کند.

 در این صورت افراد می توانند به مراجع قضایی شکایت کنند و با کمک کارشناس امور گمرکی مدارک خود را در خصوص ادعایی که دارند به دادگاه تقدیم کنند معمولا ضبط کالا سه ماه پس از اعلام گمرک  مبنی بر ممنوع بودن ورود کالا انجام می‌شود. کارشناس گمرک وظیفه اظهار نظر در خصوص این پرونده ها را نیز دارد در صورت اظهار نظر مثبت کارشناس رسمی گمرک، دادگاه می‌تواند مهلت جدید برای ترخیص کالا و رفع مشکلات گمرکی مقرر کند.